Panserglas beskyttelsesglas til smartphones og tablets


I de senere år er panserglas til smartphones og tablets blevet mere og mere populære, og har langt overhalet den traditionelle skærmfilm som den mest foretrukne skærmbeskyttelse.

Det er der flere åbenlyse grunde til:

Fordele ved panserglas til telefoner

Beskytter mod slag og ridser:
Først og fremmest giver et godt panserglas beskyttelse mod slag,beskytter dermed skærmen mod ridser og mod at blive knust

Let at påføre
Almindelige skærmfilm kan være forholdsvis svære at påføre skærmen uden at der opstår luftbobler. Og hvis man ikke rammer rigtigt i første forsøg er det næsten umuligt at få den til at sidde pænt, og skærmfilmen er lige til at kassere.

Derimod er et panserglas beskyttelsesglas så let at påføre at selv os med 10 tommelfingre let kan gøre det, med et helt perfekt resultat. Og skulle det ikke lykkedes at ramme helt rigtigt i første forsøg, er det lige til at løfte af og sætte på igen.

Sådan monterer du et panserglas:
– Rens hele skærmen grundigt med den medfølgende renseserviet.
– Tør efter med den bløde klud, og vær sikker på at alle støvfnug er væk
– Tag beskyttelsesfilmen af panserglasset
– Placer panserglasset så udskæringer passer til højttaler, evt. homeknap m.m.
– Giv det et let tryk på midten, så suger det sig selv fast på telefonens skærm
– Er der enkelte luftbobler, er de lige til at gnubbe ud under kantet

Ultra klart og næsten usynligt
De gode panserglas, som eks. Panzer Tempered Glass, har en klarhed på 99% Dvs. du kan ikke med det blotte øje se forskel på dette, og på glasset på din telefon. Dermed er det næsten usynlig når det er påført telefonen. 


På det seneste er producenterne desværre begyndt af bue skærmene på telefonerne, der gør det svært at lave et helt klart panserglas der går helt til kanten af telefonerne, da der pga. denne buning vil komme luft mellem skærm og panserglas.

Derfor skal du gøre op med dig selv om du vil have et panserglas der ikke går helt ud til kanten af telefonen, eller om du vil have et med en farvet ramme, der kan gå helt til kanten. Vælger du et panserglas med en farvet ramme, skal du være opmærksom på om det glas du vælger også kan bruges med et cover om telefonen, hvis du også har denne form for beskyttelse.

Skal du både bruge beskyttelsesglas der går til kanten, og et cover, skal du kigge efter de glas der er angivet som “case-friendly”, da disse er kompatible med bagcovers.

Nedsætter ikke berøringsfølsomheden
Selvom du har panserglas på din telefon eller tablet, nedsætter dette ikke touchskærmens berøringsfølsomhed, og den er dermed lige så let at betjene som du er vant til.

Da panserglasset kom til Danmark
Da Apple i 2007 lancerede deres første iPhone, var det startskuddet til smartphonemarkedet som vi kender det i dag. Det stod dog hurtigt klart at de store skærme havde den åbenlyse ulempe, at glasset hurtigt blev ridset og knust når man tabte telefonen, til stor ærgrelse for mange brugere, da det allerede dengang var en dyr fornøjelse at skifte glasset på en smartphone.

I de efterfølgende år blev der derfor arbejdet på måder at beskytte skærmen, og de første par år blev skærmfilm løsningen. Ulempen ved dette var at det var utroligt besværligt at montere en film med et flot resultat, og en skærmfilm gav kun ringe beskyttelse mod knuste skærme.

Men i år 2011/2012 skete der pludselig noget. Her kom de første skærmbeskyttere i glas på markedet, og de kom også ret hurtigt til Danmark, da vi i den grad havde taget smartphones til os, og derfor havde behov for ekstra beskyttelse.

De første glasbeskyttere var dog nogle ret tykke klodser, der godt nok gav effektivt beskyttelse af skærmen, men fordi det var så tykt som det var, var der langt ned til at betjene homeknappen på telefonerne, ligesom berøringsfølsomheden ikke var helt optimal. Derfor fik de hurtigt tilnavnet “panserglas” da det næsten kunne sammenlignes med de panserglas man ellers kun kender fra guldsmede med videre.

Heldigvis blev disse glasbeskyttere hurtigt markant tyndere, og dermed langt mere brugervenlige, men navnet “panserglas” var kommet for at blive.

I år 2013 kom der en dansk producent på banen, og de var også klar over at glasbeskytterne blev kaldt panserglas. Det er derfor vores opfattelse, at de valgte at kalde deres mærke for Panzer Glass, da det udtales på samme måde som de glas kunderne efterspurgte.

Billigere end at skifte en knust skærm
Det behøver ikke at være den store hemmelighed, at vi sælger en hel del panserglas, blandt andet det danske PanzerGlass. Især til de kunder der kommer ind til os, for at  få vores værksted til at skifte det knuste glas på deres telefon. Når man først har betalt mellem 800 og 2.500 kr. for dette, kan man som regel godt se det smarte i at bruge 195 kr. på at beskytte skærmen, så det ikke sker igen.

Flere af vores kunder har også en fast politik om, at når vi leverer en telefon til dem, skal de samtidig have et cover og et panserglas. For det første fordi det samlet set er den billigste løsning, men også fordi brugerne ikke kan undvære deres telefon hvis den skal på værksted.

Godt nok er det muligt at få udført reparation som walk-in service, men der skal man trods alt også forvente at bruge 1 – 2 timer af medarbejderens tid, inkl. transport osv. Den tid kan bruges til noget mere fornuftigt.

Men hvor effektivt er et panserglas så?
Inden jeg kommer ind på alle specifikationerne, skal du lige se hvor effektivt et panserglas beskytter skærmen på din telefon. 

Til denne video har vi brugt min egen iPhone 5 som vi udsatte for ret hårde slag med bl.a. en hammer, og skar i den med en hobbykniv.. (Og ja, måske burde vi opdatere videoen til en nye model da det er et godt stykke tid siden man kunne få iPhone 5. Vi har det på listen over opgave.. :o) )

Spoiler alert
Jeg kan allerede nu afsløre, at det er en kort film med en lykkelig afslutning. Skærmen tog ikke skade. Desværre var telefonens indmad ikke beskyttet på samme måde, og efterfølgende måtte jeg konstatere at en telefon ikke er designet til at man slår på den med en hammer. Så selvom skærmen ikke fik en eneste skramme, skal jeg på det kraftigste fraråde at du selv laver samme test 🙂

Det virkede!

Ikke overraskende virkede det efter hensigten. Heldigvis, når jeg nu havde afsløret slutningen 🙂

Hvad er et panserglas?

Du har muligvis hørt flere betegnelser og set flere stavemåder, når det gælder panserglas. De fleste vi ser og hører er dog panserglas som en fællesbetegnelse (og hvis du har læst det hele ved du nu hvorfor) og de fleste kunder ved ikke at der findes mange mærker, så de er oftest ligeglade med om det er, PanzerGlass, Panzer Tempered Glass, Thor Glass, Copter Exoglass, eller et af de helt billige no-names. “Bare det beskytter skærmen”, plejer at være standardsvaret. Og det kan vi ikke være uenige i.

Det ene er ikke mere rigtigt end det andet, og alle dækker over det samme. Og den generelle betegnelse er nok beskyttelsesglas.

Hvad er det bedste panserglas?

Kort om PanzerGlass og Panzer Tempered Glass, samt hvilket vi altid har anbefalet

PanzerGlass er et dansk mærke panserglas, der har været ualmindeligt dygtige til at brande sig. Dette kombineret med at de har et fint omend ret dyrt produkt gør, at de i dag nok er det mest solgte panserglas på det danske marked.

Panzer Tempered Glass er et panserglas fra svenske Panzer, og er efter vores mening det bedste panserglas i den dyre kategori.

Vi har monteret rigtigt mange panserglas, og vores erfaring er at PanzerGlass er en god skærmbeskyttelse, der er let at montere. Og ofte sidder det helt som det skal.

Dog er vores erfaring at der er en noget større fejlrate på disse skærmbeskyttere, end vi oplever på panserglas fra svenske Panzer (link til vores webshop). Om det skyldes navnet, der for flere kunder antyder at det er lige så robust som de panserglas de forbinder med ruder i guldsmede osv. er vi lidt i tvivl om, men en del tyder i hvert fald på at de af vores kunder der køber PanzerGlass, har større forventninger end navnet altid kan leve op til.

Og da skærmbeskytteren fra Panzer også er en smule tyndere end PanzerGlass’s (0.33 mm mod 0.4 mm), foretrækker vi Panzer fremfor PanzerGlass når det er os selv der monterer dem. De er både lettere at arbejde med, og vi er trygge ved at sende vores kunder ud af døren med dette på skærmen.Og så har vi stort set ingen reklamationer på dette mærke, hvilket betyder meget for os.

Panserglas er fremstillet af rigtigt glas

Den engelske betegnelse for panserglas er Tempered Glass. Dette er også rigtigt rammende, da et panserglas til smartphones og tablets er fremstillet af rigtigt glas, der er kemisk hærdet. 

Denne hærdning betyder at skærmbeskytteren er 9 gange stærkere end almindeligt glas, hvorfor det ofte kombineres med “9H”.

Når glasset er hærdet til 9H er det som nævnt 9 gange stærkere end almindeligt glas, og samtidig 150% mere ridsefast end stål.

Tykkelsen på et panserglas er mellem 0,25 mm og 0,5 mm. De fleste ligger dog på 0.33 – 0.4. Tidligere har de som nævnt været en hel del tykkere, men det har medført at der kunne være lidt langt ned til telefonens betjeningsknapper, hvorfor dette er en rigtig god tykkelse der både giver komfortabel betjening, og maksimal beskyttelse.

Anti-shatter film mod glassplinter

Selvom et panserglas er både effektivt og stærk, kan det også gå i stykker. Faktisk er det designet til at bryde i små stykker hvis det får et hårdt slag, for på den måde at beskytte skærmen på din telefon eller tablet. Dette er ud fra devisen om, at det er langt billigere at skifte skærmbeskytteren, end at skifte glasset på enheden.

Da panserglasset er fremstillet i rigtigt glas, giver dette brud risiko for splinter. 

På de gode panserglas er der en anti-shatter film der forsegler disse glassplinter, så du ikke risikerer at få dem op i fingrene hvis det skulle ske for dig.

Alle panserglas i vores shop har naturligvis denne anti-shatter film.

Oleofobisk overflade mod fingeraftryk og snavs

De gode beskyttelsesglas har en oleofobisk overflade, der betyder at det er afvisende overfor fingeraftryk og andet snavs. Dette nedsætter de fingeraftryk du sætter på skærmen, og gør den let at rengøre. Dermed minimerer du også antallet af bakterier, der kan sætte sig på skærmen.

Vi har flere gange oplevet at kunder er kommet ind for at få vores værksted til at skifte fronten på deres telefon, fordi de tror den er knust, hvor det har vist sig at de har haft ​panserglas på telefonen og det kun er dette der er knust. Jeg behøver nok ikke at nævne at de er blevet rigtigt glade for at de så kun skulle betale 129 for et nyt ​panserglas, og ikke 800 - 2.500 for et nyt frontmodul til telefonen. Men jeg nævner det alligevel 🙂Så godt nok kan et ​panserglas gå i stykker, men hellere det end telefonen. Det er trods alt langt billigere. Og det viser også, at man på de fleste telefoner slet ikke bemærker at det sidder der

André Nielsen
TeleKomplet

Nedsætter ikke berøringsfølsomheden

Bagsiden på panserglassene har et klæbemiddel i silikone, der gør monteringen let og sikrer at glasset sidder perfekt på skærmen.

Dette sikrer at glasset har fuld kontakt til touchskærmen, så den er lige så let at betjene som du er vant til. 

Næsten usynlig beskyttelse

Med en klarhed på op til 99%, er et panserglas næsten lige så klart som skærmen på telefonen. Den sidste procent, er ikke synlig med det blotte øje, så du vil opleve at billedet er lige så klart og skarpt som det plejer.

På de fleste telefonmodeller går glasset helt til kanten af telefonen, og dermed er det næsten umuligt at se at man har denne beskyttelse på telefonen.

Kompatibel med covers

Når du beskytter skærmen på din telefon eller tablet med et beskyttelsesglas, har du mulighed for at beskytte din enhed ekstra med et cover. 

Dog skal du være opmærksom på at hvis du vælger et glas der dækker hele skærmen, skal glasset være angivet som “case-friendly”.

Hvis du vil vide mere om beskyttelsesglas, er du naturligvis meget velkommen til at kontakte os.

Kort overblik:

– Ultra hårdt materiale
– Rigtigt glas hærdet til 9H – 9 gange stærkere end almindeligt glas
– Super let montering
– Ingen luftbobler
– Kompatibelt med covers
– 150% mere ridsefast end stål
– Næsten usynlig beskyttelse
– Tykkelse: 0,25 – 0,5 mm
– Anti-shatter film, beskytter mod glassplinter
– Oleofobisk behandlet overflade mod fingeraftryk og snavs
– Beskytter mod slag og ridser

Bemærk:

Selvom et panserglas til telefoner er et stærk materiale, og giver god beskyttelse mod slag og tab, er dette ikke en 100% garanti mod at skærmen kan gå i stykker.

Det vil den kunne, men med et godt panserglas er risikoen minimeret markant

PanzerGlass

Dansk mærke

0.4 mm tyndt

Dyrt, men fint og til mange modeller

 • Super let at montere
 • Ultra klart
 • 9 gange stærkere end glas
 • 150% mere ridsefast end stål

Fra 179 kr. inkl. moms

På lager til hurtig levering

Panzer Tempered Glass

Anbefalet af TeleKomplet

0.33 mm tyndt

Stort udvalg til mange modeller

 • Super let at montere
 • Næsten usynligt: 99% klarhed
 • 9 gange stærkere end glas
 • 150% mere ridsefast end stål

Fra 149 kr. inkl. moms

På lager til hurtig levering

Copter Exoglass

Svensk mærke

0.4 mm tyndt

Til mange telefoner og tablets

 • Super let at montere
 • Ultra klart
 • 9 gange hårdere end glas
 • 150% mere ridsefast end stål

Fra 195 kr. inkl. moms

På lager til hurtig levering

Spørgsmål?

I dette indlæg har jeg gennemgået de spørgsmål vi har noteret os at vores kunder har haft, og dem vi har stillet os selv.

Men det er ikke sikkert at jeg har fået alt med, så hvis du har spørgsmål til noget af dette er du meget velkommen til at ringe til os.

Erhvervskunde:

Er du erhvervskunde kan du fange os på telefon 70 22 15 15 
Mandag til tosdag: 8.30 – 16.30
Fredag: 8.30 – 16.00
Weekend: Lukket

Privatkunde:

Er du privatkunde kan du ringe til os på telefon 88 20 27 00
Mandag til fredag: 9.00 – 16.30
Weekend: Lukket

Er du kontokunde hos TeleKomplet?

Hvis du er kontokunde hos TeleKomplet, kan du bestille online i vores webshop, uden at bruge betalingskort. Du skal blot vælge betalingsmetoden "fakturabetaling" når du bestiller. Så sender vi varen, og fakturer dig som du er vant til.

Du kan også bestille ved at ringe til os på telefon 70 22 15 14, sende en mail på mail@telekomplet.dk eller tage fat i din normale kontaktperson.

EAN Faktura?

Offentlige kunder og virksomheder der betaler med EAN faktura, skal heller ikke bruge betalingskort. Bruger du denne fakturametode skal du blot vælge EAN betaling når du bestiller. Så sender vi varerne, og fakturerer gennem EAN.

Alle spørgsmål er velkomne på telefon 70 22 15 14 eller 88 20 27 00, eller mail@telekomplet.dk

Privatkunde?

Som privatkunde er det muligt at betale med Dankort, Visa, Visa Electron og MasterCard.

Vi tilbyder også rente- og gebyrfri finansiering gennem ViaBill, så du kan bestille nu, og betale mere eller mindre som det passer dig. 

Har du spørgsmål i forbindelse med dette, er du meget velkommen til at ringe til vores kundeservice på telefon 88 20 27 00, eller sende en mail til kontakt@my-phoneshop.dk

PanzerGlass, panserglas, Panzer Temered Glass og meget meget mere

I vores webshop my-phoneshop.dk har vi naturligvis meget andet end beskyttelsesglas.

Her finder du blandt andet et stort udvalg af covers og tasker, batterier, opladere, datakabler, bilholdere, håndfri bilsæt headsets, træningsudsyr til mobilen og meget andet.