Panserglas Sikkerhedsglas til smartphones og tablets


I de senere år er”panserglas” sikkerhedsglas til smartphones og tablets blevet mere og mere populære, og har langt overhalet den traditionelle skærmfilm som den mest foretrukne skærmbeskyttelse.

Det er der flere åbenlyse grunde til:

Fordele ved panserglas / sikkerhedsglas

Beskytter mod slag og ridser:
Først og fremmest giver panserglas beskyttelse mod slag,beskytter dermed skærmen mod ridser og mod at blive knust

Let at påføre
Almindelige skærmfilm kan være forholdsvis svære at påføre skærmen uden at der opstår luftbobler. Og hvis man ikke rammer rigtigt i første forsøg er det næsten umuligt at få den til at sidde pænt, og skærmfilmen er lige til at kassere.

Derimod er et panserglas så let at påføre at selv os med 10 tommelfingre let kan gøre det, med et helt perfekt resultat. Og skulle det ikke lykkedes at ramme helt rigtigt i første forsøg, er det lige til at løfte af og sætte på igen.

Sådan monterer du et panserglas:
– Rens hele skærmen grundigt med den medfølgende renseserviet.
– Tør efter med den bløde klud, og vær sikker på at alle støvfnug er væk
– Tag beskyttelsesfilmen af panserglasset
– Placer sikkerhedsglasset så udskæringer passer til højttaler, evt. homeknap m.m.
– Giv det et let tryk på midten, så suger det sig selv fast på telefonens skærm
– Er der enkelte luftbobler, er de lige til at gnubbe ud under kantet

Ultra klart og næsten usynligt
De gode sikkerhedsglas, som eks. Panzer Tempered Glass, har en klarhed på 99% Dvs. du kan ikke med det blotte øje se forskel på dette, og på glasset på din telefon. Dermed er det næsten usynlig når det er påført telefonen. 


Der er dog enkelte telefoner med en buet kant, eks. iPhone 6, hvor glasset ikke kan gå helt ud til kanten. Her vil du have en lille del af skærmen der ikke er dækket, og det vi være synligt at du har panserglas på.

Det lever de fleste fint med, men der er nu også fremstillet heldækkende udgaver, hvor man har skjult dette med en farvet kant, der kan dække hele fronten. Ulempen ved disse heldækkende sikkerhedsglas er, at de ikke er kompatible med covers.

Nedsætter ikke berøringsfølsomheden
Selvom du har panserglas på din telefon eller tablet, nedsætter dette ikke touchskærmens berøringsfølsomhed, og den er dermed lige så let at betjene som du er vant til.

Billigere end at skifte en knust skærm
Det behøver ikke at være den store hemmelighed, at vi sælger en hel del PanzerGlass. Især til de kunder der kommer ind til os, for at  få vores værksted til at skifte det knuste glas på deres telefon. Når man først har betalt 800 – 1.600 kr. for dette, kan man som regel godt se det smarte i at bruge 195 kr. på at beskytte skærmen, så det ikke sker igen.

Flere af vores kunder har også en fast politik om, at når vi leverer en telefon til dem, skal de samtidig have et cover og et panserglas. For det første fordi det samlet set er den billigste løsning, men også fordi brugerne ikke kan undvære deres telefon hvis den skal på værksted.

Godt nok er det muligt at få udført reparation som walk-in service, men der skal man trods alt også forvente at bruge 1 – 2 timer af medarbejderens tid, inkl. transport osv. Den tid kan bruges til noget mere fornuftigt.

Men hvor effektivt er et Panzerglass så?
Inden jeg kommer ind på alle specifikationerne, skal du lige se hvor effektivt et panserglas beskytter skærmen på din telefon. 

Til denne video har vi brugt min egen iPhone 5, som vi udsatte for ret hårde slag med bl.a. en hammer, og skar i den med en hobbykniv.

Spoiler alert
Jeg kan allerede nu afsløre, at det er en kort film med en lykkelig afslutning. Skærmen tog ikke skade. Desværre var telefonens indmad ikke beskyttet på samme måde, og efterfølgende måtte jeg konstatere at en telefon ikke er designet til at man slår på den med en hammer. Så selvom glasset ikke fik en eneste skramme, skal jeg på det kraftigste fraråde at du selv laver samme test 🙂

Det virkede!

Ikke overraskende virkede det efterhensigten. Heldigvis, når jeg nu havde afsløret slutningen 🙂

Hvad er et panserglas?

Du har muligvis hørt flere betegnelser og set flere stavemåder, når det gælder “panserglas” eller sikkerhedsglas. De fleste vi ser og hører er: Panserglas, PanzerGlass, Tempered Glass og GorillaGlass. Men mest korrekt vil det være at kalde det et sikkerhedsglas, da ordet panserglas er noget vildledende i forhold til glassets egenskaber. Men vi holder os primært til panserglas, da det trods alt er lettere :o)

Det ene er ikke mere rigtigt end det andet, og alle dækker over det samme. Og den generelle betegnelse er nok panserglas.

Hvad er det bedste panserglas?

Kort om PanzerGlass og Panzer Tempered Glass sikkerhedsglas, samt hvilket vi anbefaler

PanzerGlass er et dansk mærke sikkerhedsglas / skærmbeskyttere, der har været ualmindeligt dygtige til at brande sig. Dette kombineret med at de har et udmærket produkt gør, at de i dag er det mest solgte sikkerhedsglas.

Panzer Tempered Glass er et sikkerhedsglas fra svenske Panzer er det bedste panserglas efter vores mening

Vi har monteret rigtigt mange panserglas, og vores erfaring er at PanzerGlass er en god skærmbeskyttelse, der er let at montere. Og tit sidder det helt som det skal.

Dog er vores erfaring at der er en  marginal større fejlrate på disse skærmbeskyttere, end vi oplever på panserglas fra svenske Panzer (link til vores webshop).

Og da skærmbeskytteren fra Panzer også er en smule tyndere end Panzerglass’s (0.33 mm mod 0.4 mm), foretrækker vi Panzer fremfor PanzerGlass når det er os selv der monterer dem. De er både lettere at arbejde med, og vi er trygge ved at sende vores kunder ud af døren med dette på skærmen.

Sikkerhedsglas er fremstillet af rigtigt glas

Den engelske betegnelse for panserglas / sikkerhedsglas er Tempered Glass. Dette er også rigtigt rammende, da et panserglas er fremstillet af rigtigt glas, der er kemisk hærdet. 

Denne hærdning betyder at skærmbeskytteren er 9 gange stærkere end almindeligt glas, hvorfor det ofte kombineres med “9H”.

I Tyskland er den mest brugte betegnelse “sicherheitsglas”, som direkte oversat er det samme som det er ved at være i Danmark.

Når glasset er hærdet til 9H er det som nævnt 9 gange stærkere end almindeligt glas, og samtidig 150% mere ridsefast end stål.

Tykkelsen på et panserglas er mellem 0,25 mm og 0,5 mm. De fleste ligger dog på 0.33 – 0.4. Tidligere har de være noget tykkere, men det har medført at der kunne være lidt langt ned til telefonens betjeningsknapper, hvorfor dette er en rigtig god tykkelse der både giver komfortabel betjening, og maksimal beskyttelse.

Anti-shatter film mod glassplinter

Selvom et sikkerhedsglas er både effektivt og stærk, kan det også gå i stykker. Faktisk er det designet til at bryde i små stykker hvis det får et hårdt slag, for på den måde at beskytte skærmen på din telefon eller tablet. Dette er ud fra device om, at det er langt billigere at skifte skærmbeskytteren, end at skifte glasset på enheden.

Da skærmbeskytteren er fremstillet i rigtigt glas, giver dette brud risiko for splinter. 

På de gode sikkerhedsglas er der en anti-shatter film der forsegler disse glassplinter, så du ikke risikerer at få dem op i fingerne hvis det skulle ske for dig.

Alle sikkerhedsglas i vores shop har naturligvis denne anti-shatter film.

Oleofobisk overflade mod fingeraftryk og snavs

De gode sikkerhedsglas har en oleofobisk overflade, der betyder at det er afvisende overfor fingeraftryk og andet snavs. Dette nedsætter de fingeraftryk du sætter på skærmen, og gør den let at rengøre. Dermed minimerer du også antallet af bakterier, der kan sætte sig på skærmen.

Vi har flere gange oplevet at kunder er kommet ind for at få vores værksted til at skifte fronten på deres telefon, fordi de tror den er knust, hvor det har vist sig at de har haft sikkerhedsglas på telefonen og det kun er dette der er knust. Jeg behøver nok ikke at nævne at de er blevet rigtigt glade for at de så kun skulle betale 129 for et nyt sikkerhedsglas, og ikke 800 - 1.600 for et nyt frontmodul til telefonen. Men jeg nævner det alligevel 🙂Så godt nok kan et sikkerhedsglas gå i stykker, men hellere det end telefonen. Det er trods alt langt billigere. Og det viser også, at man på de fleste telefoner slet ikke bemærker at det sidder der

André Nielsen
TeleKomplet

Nedsætter ikke berøringsfølsomheden

Bagsiden på sikkerhedsglassene har et klæbemiddel i silikone, der gør monteringen let og sikrer at glasset sidder perfekt på skærmen.

Dette sikrer at glasset har fuld kontakt til touchskærmen, så den er lige så let at betjene som du er vant til. 

Næsten usynlig beskyttelse

Med en klarhed på op til 99%, er et panserglas næsten lige så klart som skærmen på telefonen. Den sidste procent, er ikke synlig med det blotte øje, så du vil opleve at billedet er lige så klart og skarpt som det plejer.

På de fleste telefonmodeller går glasset helt til kanten af telefonen, og dermed er det næsten umuligt at se at man har denne beskyttelse på telefonen.

Kompatibel med covers

Når du beskytter skærmen på din telefon eller tablet med et sikkerhedsglas, har du mulighed for at beskytte din enhed ekstra med et cover. 

Dog ikke hvis du har de heldækkende glas til iPhone 6 / 6S, iPhone 6 Plus / 6S Plus og Samsung Galaxy S8+ med den buede skærm.

Men hvis du bruger et cover om telefonen, er det næsten ikke nødvendigt med et heldækkende glas til iPhone 6 modellerne, da coveret kan dække det meste af det mellemrum der kan være på disse modeller.

Hvis du vil vide mere om panserglas, er du naturligvis meget velkommen til at kontakte os.

Kort overblik:

– Ultra hårdt materiale
– Rigtigt glas hærdet til 9H – 9 gange stærkere end almindeligt glas
– Super let montering
– Ingen luftbobler
– Kompatibelt med covers
– 150% mere ridsefast end stål
– Næsten usynlig beskyttelse
– Tykkelse: 0,25 – 0,5 mm
– Anti-shatter film, beskytter mod glassplinter
– Oleofobisk behandlet overflade mod fingeraftryk og snavs
– Beskytter mod slag og ridser

Bemærk:

Selvom et panserglas til telefoner er et stærk materiale, og giver god beskyttelse mod slag og tab, er dette ikke en 100% garanti mod at skærmen kan gå i stykker.

Det vil den kunne, men med et godt panserglass er risikoen minimeret markant

PanzerGlass

Dansk mærke

0.4 mm tyndt

Panserglas til mange modeller

 • Super let at montere
 • Ultra klart
 • 9 gange stærkere end glas
 • 150% mere ridsefast end stål

Fra 129 kr. inkl. moms

På lager til hurtig levering

Panzer Tempered Glass

Anbefalet af TeleKomplet

0.33 mm tyndt

Stort udvalg til mange modeller

 • Super let at montere
 • Næsten usynligt: 99% klarhed
 • 9 gange stærkere end glas
 • 150% mere ridsefast end stål

Fra 175 kr. inkl. moms

På lager til hurtig levering

Copter Exoglass

Svensk mærke

0.4 mm tyndt

Til mange telefoner og tablets

 • Super let at montere
 • Ultra klart
 • 9 gange hårdere end glas
 • 150% mere ridsefast end stål

Fra 195 kr. inkl. moms

På lager til hurtig levering

Spørgsmål?

I dette indlæg har jeg gennemgået de spørgsmål vi har noteret os at vores kunder har haft, og dem vi har stillet os selv.

Men det er ikke sikkert at jeg har fået alt med, så hvis du har spørgsmål til noget af dette er du meget velkommen til at ringe til os.

Erhvervskunde:

Er du erhvervskunde kan du fange os på telefon 70 22 15 15 
Mandag til tosdag: 8.30 – 16.30
Fredag: 8.30 – 16.00
Weekend: Lukket

Privatkunde:

Er du privatkunde kan du ringe til os på telefon 88 20 27 00
Mandag til fredag: 9.00 – 16.30
Weekend: Lukket

Er du kontokunde hos TeleKomplet?

Hvis du er kontokunde hos TeleKomplet, kan du bestille online i vores webshop, uden at bruge betalingskort. Du skal blot vælge betalingsmetoden "fakturabetaling" når du bestiller. Så sender vi varen, og fakturer dig som du er vant til.

Du kan også bestille ved at ringe til os på telefon 70 22 15 14, sende en mail på mail@telekomplet.dk eller tage fat i din normale kontaktperson.

EAN Faktura?

Offentlige kunder og virksomheder der betaler med EAN faktura, skal heller ikke bruge betalingskort. Bruger du denne fakturametode skal du blot vælge EAN betaling når du bestiller. Så sender vi varerne, og fakturerer gennem EAN.

Alle spørgsmål er velkomne på telefon 70 22 15 14 eller 88 20 27 00, eller mail@telekomplet.dk

Privatkunde?

Som privatkunde er det muligt at betale med Dankort, Visa, Visa Electron og MasterCard.

Vi tilbyder også rente- og gebyrfri finansiering gennem ViaBill, så du kan bestille nu, og betale mere eller mindre som det passer dig. 

Har du spørgsmål i forbindelse med dette, er du meget velkommen til at ringe til vores kundeservice på telefon 88 20 27 00, eller sende en mail til kontakt@my-phoneshop.dk

Panserglas, PanzerGlass og meget andet

PanzerGlass, Sikkerhedsglas, Panzer Glass og meget meget mere

I vores webshop my-phoneshop.dk har vi naturligvis meget andet end panserglas sikkerhedsglas.

Her finder du blandt andet et stort udvalg af covers og tasker, batterier, opladere, datakabler, bilholdere, håndfri bilsæt headsets, træningsudsyr til mobilen og meget andet.